0

Van die

De winkel van. Schuddemat, boek en Papierhandel. . 26403 of 26408 of 26409. . (Ingang om de hoek; in de willem Schoutenstraat?). . Huisnummers zijn bij benadering. . ik kan er 2 naast zitten ik ben Aafje kompier (gehuwd met van der Mark) geboren in 1940 en heb gewoond op de hoofdweg 170 later heb ik ook nog gewoond op 172 1e en 2e etage. Mijn vader was politieagent en ik denk dat ontsteking menigeen zich hem wel herinnert, volgens mij was de winkel van Schuddemat niet op de hoek maar de winkel ernaast. De oude heer Schuddemat had een kunsthand en hield deze altijd in zijn zak, later nam zijn zoon de zaak over en weer later kwam er een bontatelier. Op de postjesweg had je sigarenwinkel beijer, daar kon je op zondag altijd zien of de voetbalwedstrijden doorgingen. De club van de heer beijer was Blauw Wit en als die hadden verloren vertelde hij aan iedereen dat hij pijn in z'n harses had. Je kon vroeger op de hoofdweg putten want er stonden toen haast geen auto's. Bij de speeltuin waren ook altijd clubjes bijv. Handarbeid, ballet(les gekregen van ries Brouwenstein de zuster van de zangeres Gre Brouwenstein, ze woonden op de postjesweg) ik ben op school gegaan op de paramariboschool die was in de Crijnssenstraat, aan het einde van de oorlog gingen de duitse soldaten over de hoofdweg,.

van die

Bioplek biologie voor het voortgezet

Mijn vader speelde ijshockey en wij allen (zussen) hebben op de postjeskade leren schaatsen. Er werd bij ons thuis niet zo heel veel verteld over vroeger. Het enige dat ik weet van opa is dat hij opgepakt is in de oorlog vanwege het verspreiden van de waarheid en in concentratiekamp Vught terecht is gekomen. Hij werd in het verzet de lange genoemd (opa was ruim.10.) en hebben veel onderduikers havermout gehad op het adres op de hoofdweg. Onder hen woonde in de oorlog een politieman die bij de nsb zat? Mijn dochter studeert aan de Universiteit in Amsterdam en heeft een kamer gevonden in de baarsjes. Als ik haar bezoek maken wij altijd een kleine trip door memorie lane want het was erg fijn wonen in Amsterdam West. Tot mijn verbazing zit in het pand waar opa vroeger de banketbakkerij had nog steeds een bakker en is volgens mij het interieurs ook nog steeds niet aangepast. Ik ben benieuwd naar de reacties. Met vriendelijke groet, Esther Posno een Sigarenmagazijn. .

van die

geboren op de postjesweg in 1966 het nummer weet ik niet meer want met mijn geboorte werd de woning echt te klein (ik was inmiddels dochter nummer 4) en zijn wij met het gezin verhuisd naar hoofdweg 112. Mijn opa had een banketbakkerij op Mercatorplein en een ijssalon. Opa en oma woonden ook op de hoofdweg welk nummer weet ik niet maar ik kan er wel zo heen lopen. Volgens zeggen haalde bekende nederlanders. Wim Kan zijn gebak bij mijn opa. Ik heb op de Sneeuwbesschool bij juffrouw Van beveren en op de corantijn school gezeten tot ik 7 was en het gezin naar Rotterdam vertrok. Mijn vader Wim Posno (geboren 1932) en opa willem Posno (geboren 1900) zijn al geruime tijd overleden. Graag zou ik wat meer over mijn opa en met name zijn bakkerij te weten willen komen en over de jeugd van mijn vader op de hoofdweg. Namen die mijn vader noemde waren Appie druif, kuit,  Rob Stelwagen.

Van die mensen die vandiemensendie twitter

Frederik ii van, pruisen - wikipedia

In de ene helft van het doosje bewaarde je het sponsje; in de andere helft het lapje. Soms deden kinderen wel eens een bruine boon. Bij het vochtige groente sponsje. Dan gebeurde het soms wel eens dat de boon begon te kiemen Later schreven we met potlood op papier. . Nog later met inktpennen (b.v. Kroontjespennen) die spieropbouw je om de paar woorden in een inktpotje moest steken. In 1953 ging ik naar de mulo en toen kocht ik een vulpen. Kort daarna kwamen de eerste ballpoint pens op de markt. . De bic Click de foto die je me stuurde staat op de beeldbank van Amsterdam. Je kunt inzoomen en dan blijkt dat, toen de foto genomen werd, de winkel van Schuddemat er eentje in een rijtje van vier. Deze vier winkels zijn, van zuid naar noord (huisnummers klimmen dus op Frans woons Wij hadden ook oltmans als huisarts.

van die

Er zaten dan ook gleuven in de bakstenen. . daar waar de kinderen de griffels slijpten (sliepen?). De leitjes waren gevat in een houten raam. Als je klaar met je werk was en de juf had het goedgekeurd dan kon je dat uitvegen met een vochtig sponsje. Daarna werd het leitje droog gewreven met een lapje. . Sponsje en lapje werden bewaard in een sponsendoos van metaal. Dit doosje was een cilinder open aan beide einden maar in het midden,. Een metalen schotje, in twee gelijke delen verdeeld. Op iedere helft paste een metalen dekseltje. . Het geheel was van buiten geverfd. .

Mijn herinneringen gaan niet zo ver

Ik ben iets ouder dan jij en toen ik naar de eerste klas van de lagere school ging (in 1947) was het vlak na wo ii en er was nog een tekort biljartkeu aan een hoop dingen,. Diverse levensmiddelen waren nog op de bon. . ik geloof dat suiker als laatste artikel bon-vrij werd. . Enige jaren na 1945. Op school, in de lagere klassen, schreven we niet op papier maar op leitjes. . daartoe hadden we griffels. Er waren twee soorten: dunne, harde en dikke, zachte griffels. De eerste soort piepte wel eens als je op een leitje schreef; de tweede niet en dat waren de melkgriffels. Griffels werden bewaard en een houten doos; een zgn. Ze werden gescherpt aan bakstenen in de schoolmuur. . Dit hadden generaties van schoolkinderen gedaan. van die

Buurmeisje Irene v ginkel ria willebrands. Ria voor de vanavond deur op de hoofdweg 208. Foto van Fam Verheul en Jose verheul voor Augustinuskerk zij woonde op de hoofdweg 206 de winkel waar vroeger de winkel van Schuddemat was Volgens Sonja Schmidt! De winkel van Schuddemat kan ik me nog herinneren. . ik ben er diverse keren in geweest. . Ik kocht daar melkgriffels. . voor 2 cent / stuk, denk. De winkel was gevestigd op de hoofdweg. . Aan de oneven kant dus. Vlak ten zuiden van de willem Schoutenstraat. . Op of rond nummer 239.

Die betekenis van jou naam?

Beide foto's met paard zijn genomen door de lunch bekende fotograaf en schilder paul Rollman nu 87 jaar en uit de jordaan afkomstig, thans wonende beemster. Er zijn heel wat kinderen door hem gefotografeerd"op een pony en of pony met wagen. Volgens zijn zeggen heeft hij er jaren van gegeten. De pony heette Gimo, en na een vermoeiende de werkdag ging hij op stal op de kostverlorenkade en heeft 7 jaren met hem door de stad getrokken, de foto's werden genomen met een leica camera. Paul is ook bekend van de carnavalshit mag ik effe adem halen ". Hij woonde destijds op de jac v lennepkade 318. De zoon van paul Rollman op de pony en paul zelf. Nog een meisje op een pony, persoon onbekend. De achtertuinen tussen hoofdweg en de hudsonstraat denkelijk rond 1930. Alles nog splik splinternieuw, palm Pasen denk rond 1961, voormalige buren en buurmeisjes en jongens van de hoofdweg.

van die

Ze verminkten zijn plattegronden, de architecten op hun beurt mopperden dat ze alleen maar baksteentjes tegen Van Der Schaar Beton mochten plakken. Toch is koopakte in West de grootste concentratie van de Amsterdamse School ontstaan. Strakker en soberder dan in de akstraat en de Spaardammer buurt. Dit is een uittreksel van een verslag van Lodewijk Brunt en kees Tamboer uit een stukje in het Parool " genaamd : Twee reuzen in een Prachtwijk. Hoofdweg 204 iii amsterdam, de buren die in ons portiek woonde waren 204 huis Familie konig 202 huis Fam diepenhorst afvallen 204 I Fam buiskool 202 I Fam Mulder 204 II Fam peetoom laterVeenendaal 202 II Fam Grashuis 204 iii Fam Fam Zwart 202 iii Fam. Oude foto van het huis op de hoofdweg met nog n et mijn Vader en moeder op iii hoog. Foto genomen vanuit datzelfde raam hoofdweg met mijn moeder en zussie, mijn moeder en ik, zo een beetje rond 1952 op de hoofdweg, ik ergens in de buurt van het Columbusplein. Zuster Sjaan, ik en pa op het Columbusplein Met ma bij het van heutsz monument bootjes varen kijken, geweldig. Denkelijk rond 1955, sjaan en ik ergens op het Columplein bij Jan Burger ( Accordionist-Drummer ) voor de deur. De foto is waarschijnlijk ergens op deze plek genomen.

Appel Trilogie : die, eerste, van, sy soort

Mijn herinneringen gaan niet zo ver terug als die van Willem v toorn baby in zijn boek, toen Amsterdam in 1921 de gemeente Sloten annexeerde, had Sloten een plan om zesduizend arbeiderswoningen te bouwen in de baarsjespolder. De grote man was bouwondernemer heere van der Schaar, eigenaar van de grond. Hij had nog 1 troef. Hij kon goedkoper bouwen dan zijn concurrenten. Zijn geheim was dat hij hele woningblokken in 1 keer neerzette, volgens een vast stramien, met gewapend beton. Daar had je geen metselaars bij nodig, en architecten hoefden alleen maar de buitenkant te ontwerpen. Amsterdam moest met van der Schaar wandelen in zee gaan, maar het mocht geen knoeiwerk worden. De gemeente liet een nieuw Plan West opstellen en benoemde een 'Esthetische commissie" van drie wijze mannen om toezicht te houden op de uitvoering. Van der Schaar kreeg zowat alle architecten van de Amsterdamse school op zijn dak. Hij haatte hun uitspattingen - met torens, arcades. Erkers, balkons, ronde hoeken, gevelsprongen, overdadige portieken, ingewikkelde vensters!

Van die
Rated 4/5 based on 910 reviews
SHARE

van die Ijakile, Sun, May, 06, 2018

D vasgevang klep op die verhoog, k in kleur swart en wit tekening berekening in 'n nuwe venster (Print).

van die Azohax, Sun, May, 06, 2018

Tekening skaal 1:.250.511.5234, spesifiseer die dimensies in millimeter, tik. Tik 2, aantal stappe, c, die hoogte van die leer, y die lengte van die leer. X wydte van die trappe, w die lengte van die werf, a die dikte van die gebied. B addisionele dikte van, z rand stappe, f die dikte van die stappe, g deursnee van versterking.

Voeg een reactie

Jouw naam:


Commentaar:
Code van afbeelding: